Haalbaarheidsstudies Duurzame Technieken

Om zich te kunnen verzekeren van de technisch-economische pertinentie van een specifieke oplossing is een haalbaarheidsonderzoek aangewezen. Aan de hand hiervan worden de werkelijke technische haalbaarheid van het project onderzocht,  de investeringskosten en de planning bepaald, en de te verwachten winsten geanalyseerd. Om te kunnen overtuigen en beslissen moet dit haalbaarheidsonderzoek zeer gedetailleerd te zijn.

Of het nu gaat over geothermie, zonne-energie of windenergie, warmtekrachtkoppeling, warmtepompen, biomassa, warmte-netwerken, verlichting, ventilatie, het verhogen van het comfort, Tractebel beschikt over de juiste vaardigheden en modellering tools (bijvoorbeeld Thermal Dynamics Simulatie, Analyse Life Cycle ...). Bij een positieve beslissing kunne wij vervolgens de uitvoeringsstudies realiseren.

 Contact 

Jan Lecompte
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Referenties Haalbaarheidsstudies Duurzame Technieken

Energetisch concept renovatie tot nul-energie polikliniek

In het kader van de renovatie van de polikliniek (30.000m²) vroeg UZ Gent om een duurzaam en energetische concept op te maken voor hun gebouwen. Doelstelling was de polikliniek energieneutraal maken...

lees meer

Sea Water Air Conditioning (SWAC), La Réunion (Frankrijk)

Met de ‘Réunion 2030, île verte’ en ‘GERRI’ initiatieven wil de Franse overheid groene energie promoten in het Frans overzees departement La Réunion. In dat kader verleende Tractebel advies voor...

lees meer

Haalbaarheidsstudie en masterplan voor de renovaties van Laborelec in Linkebeek

Tractebel en signum+ architects maakten in opdracht van Laborelec een haalbaarheidsstudie en een masterplan op voor de renovatie van een bestaand complex van laboratoria en kantoren uit de jaren 60.

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD