datacenters general slider 01

Datacenters & Controlekamers

Het ontwerp van een datacenter of controlekamer moet beantwoorden aan bijzondere doelstellingen van onze klanten.

De beschikbaarheid en de betrouwbaarheid van de installatie zijn primordiaal, maar ook een vlotte en efficiëntie exploitatie moet gewaarborgd zijn. Vanaf de start van het project zien wij er op toe dat een optimale globale kostprijs van een centrum voor gegevensverwerking geoptimaliseerd wordt: de bouwkosten, maar ook en vooral de exploitatiekosten en in het bijzonder het energieverbruik moeten streng bewaakt.

Hiertoe bestuderen wij de organisatie van de computerzalen, het beheer van luchtstromen en de hygrometrie, de regulering van de koudeproductiegroepen enz. met de meeste zorg. 

 

 Contact 

Jan Lecompte
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Datacenters & Controlekamers

Computerdatacentrum voor GDF SUEZ

Cofely Services (GDF SUEZ) is in België marktleider op het vlak van energiebeheer, technisch beheer op lange termijn en facility management. Voor de ontwikkeling van een nieuw groen en betrouwbaar...

lees meer

Twee nieuwe datacenters in Vaux-sur Sûre…

BNP PARIBAS bouwt 3 nieuwe datacenters, waarvan één in Frankrijk en twee in België, ter vervanging van twee bestaande Belgische sites. Elke site bestaat uit 3 technische gebouwen en een...

lees meer

Datacenter van de Nationale Bank van Bel…

Inrichting van een datacenter voor rekening van en op de site van de Nationale Bank van België. Het nieuwe datacenter omvat een nieuwe specifieke IT-ruimte met een oppervlakte van 400...

lees meer

Trading bij Electrabel, renovatie van de…

Renovatie van de trading room van Electrabel en de bijhorende lokalen gesitueerd in het REGENT I-gebouw in Brussel.

lees meer

Creatie van een beveiligd datacenter voo…

Oprichting van een nieuw datacenter in de beperkte ruimte van een bestaand gebouw.

lees meer

Nieuw datacentrum IBM

IBM schakelde Tractebel in voor de inrichting van een nieuw computerdatacentrum. We voerden de ontwikkelingsstudie uit, verleenden assistentie bij het toezicht tijdens de werken.

lees meer

Fortis Wolvengracht (Brussel)

Om aan de toenemende IT-behoeften te beantwoorden, vernieuwde BNP Paribas zijn serverruimte in het Wolvengracht complex. Het bestaande serverlokaal werd volledig gerenoveerd en uitgebreid met drie nieuwe zalen.

lees meer

Elektrische installaties datacentra KBC …

KBC Bank heeft in Mechelen twee datacentra met verschillende servers waarop alle digitale informatie wordt bewaard. Tractebel kreeg de opdracht de oude elektrische installaties van de datacentra door te lichten.

lees meer

Nieuwe serverruimtes voor BNP Paribas Fo…

Om aan de toenemende IT-behoeften te beantwoorden, richtte BNP Paribas Fortis twee nieuwe serverruimtes ‘Cognac’ en ‘Armagnac’ in. De bank koos voor moderne, compacte blade servers, die over meer processorkracht...

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD