Ecowijk

De ecologische voetafdruk van onze habitat en onze menselijke activiteiten in de brede zin brengen ons er toe om meer te optimaliseren en functionaliteiten en hulpmiddelen te delen op het niveau van een set van gebouwen, een buurt of economische en industriële activiteitengebied.

Een geïntegreerde aanpak die meerdere reflecties combineert maakt het mogelijk om de milieu-impact van stedelijke projecten te beperken: mobiliteit, verwarmings- en koelingsnetwerken, beheer van de openbare verlichting, de complementariteit van de toepassingen, het bundelen van energiebehoeftes,  energierecuperatie, hernieuwbare energie, warmtekrachtkoppeling.

Tractebel wendt al deze vaardigheden aan om dergelijke projecten te bestuderen en ze zoveel mogelijk te integreren in de concepten van Smart Grids en Smart Cities.

Deze globale aanpak stelt ons in staat om na te denken over de fundamenten van de "stad van morgen" en te anticiperen op veranderende modellen.

 Contact 

Jan Lecompte
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Referenties Ecowijk

Haalbaarheidsstudie warmtenetten

De haalbaarheidsstudie omvatte zowel de technische als de financiële haalbaarheid van de aanleg van een warmtenet in Oostende (30MW) en de uitbreiding van het bestaande warmtenet in Brugge(10 MW). Beide...

lees meer

Wellnesdorp in Ottignies, Domaine de Bal…

Ontwikkeling van een wellnessdorp van 30.000m² hoofdzakelijk bestemd voor bejaarden. De site omvat een rust- en verzorgingstehuis met 120 bedden waarvan 30 in Cantou-wooneenheden en 20 in kortverblijf...

lees meer

Ecowijk Alzette Belval in Audun-le-Tiche…

Studies m.b.t. de bouw (energiepositieve wijken) en, in een tweede fase, de mobiliteit. Het eerste luik bestaat uit een haalbaarheidsstudie voor de bouw van energiepositieve wijken door de globale analyse van...

lees meer

Saint Piat-wijk in Doornik

Het project bestaat uit de constructie van 12 gebouwen op 5 sites van de Saint-Piat-wijk in Doornik. Het programma voorziet in de creatie van 11.400 m² aan nuttige oppervlakte: • 46...

lees meer

Ontwerpwedstrijd (Brownfield) voor de Ga…

Duurzame en energie-efficiënte stadsontwikkeling voor de nieuwe wijk aan de Gasmeterlaan in Gent.

lees meer

Ecowijk Dauphinot in Reims (Frankrijk)

Groupe Plurial schakelde Tractebel in voor de energieanalyse van de ecowijk Dauphinot in het noordoosten van Reims.

lees meer

CO2-neutrale stadsontwikkeling ZAC Beaul…

Doel van deze haalbaarheidsstudie is een CO2-neutrale stadsontwikkeling van meer dan 350 ha. Het gebied bestaat uit 30% industriezone, 30% commerciële zone en 40% residentiële zone.

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD