Masterplannen

Een masterplan bepaalt de grens tussen publiek en privaat, collectief en openbaar, de grens tussen bebouwd en onbebouwd, groen en mineraal en creëert ruimte. Een masterplan is meerschalig, het integreert de schaal van de gemeente of stad, van de kern, van de straat, van het gebouw, van het materiaal. Veelvuldige terugkoppelingen tussen deze schalen voeden het masterplan.

Bovendien is een masterplan eenstrategisch instrument en geen statisch eindplan. Er worden ontwikkelingsstrategieën vastgelegd zonder dat er een éénduidig eindbeeld vastligt tot welke eindtoestand iedere strategie of de combinatie van verschillende strategieën zal leiden.

Daarnaast is een masterplan concreet en moet het zich richten op concrete projecten.

Tractebel heeft ruime ervaring en expertise in het hanteren van ondermeer ontwerpend onderzoek om masterplannen te ontwikkelen en hierover met belanghebbenden te onderhandelen en communiceren.

 Contact 

vancelstErik Van Celst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Masterplannen

Mobiliteit op het Plateau van Saclay, Parijs (Frankrijk)

Het Etablissement Public Paris Saclay (EPPS) wil een wetenschappelijk en technologisch cluster op wereldniveau bouwen op het Plateau van Saclay, ten zuiden van Parijs. Tractebel legt zich toe op het...

lees meer

Sociale infrastructuur op Linkeroever

Tractebel zette zijn schouders onder het Antwerpse InterGenerationeel project LinkerOever (IGLO). Doelstelling van IGLO was de herwaardering van de hoogbouwwijk Europark door de aanleg van een sociale infrastructuur.

lees meer

Groene woonwijk in Aarschot

Tractebel staat in voor de opmaak van het masterplan ter voorbereiding van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).

lees meer

Stedelijk plateau in Turnhout

In opdracht van de stad Turnhout maakte Tractebel samen met Office Jersten Geers David Van Severen, een masterplan ‘Stedelijk Plateau’ op voor de open ruimte tussen Turnhout en de Aa-vallei...

lees meer

Nieuw sportcomplex in Tongeren

Om inwoners meer sportmogelijkheden te bieden en topsportevementen te kunnen organiseren, besloot de stad Tongeren een multifunctioneel sportcomplex te bouwen.

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD