Beleidsadvies en Strategische Studies

Grote infrastructuurprojecten zijn de materialisatie van een beleidsvisie. De keuze die men maakt, is meteen ook een keuze voor de richting waarin men de maatschappij wil zien evolueren. Vooraleer men zich over het bouwtechnische aspect buigt, moeten de onderliggende beleidsvisie en de strategische opties dus duidelijk zijn. Alleen dan kan zo’n belangrijke keuze weloverwogen en toekomstgericht gebeuren.

Tractebel zorgt ervoor dat verschillende opties getoetst worden op hun maatschappelijke, technische en economische haalbaarheid, hun wenselijkheid en hun resultaatgerichtheid. Tijdens dit onderzoek nemen wij de kosten en baten in maatschappelijke domeinen zoals milieu, natuur, water, ruimtelijke ordening en mobiliteit in overweging. Met de resultaten kunnen beleidsvoerders vervolgens een gefundeerde beslissing nemen.

 Contact 

vandenboomBram Vandenboom
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Beleidsadvies en strategische studies

Financiering Lokale Klimaatplannen

Samen met een enkele koplopergemeenten onderzoeken Tractebel en SuMa Consulting hoe lokale klimaatplannen optimaal gefinancierd kunnen worden. Regelmatig berichten we kort over onze bevindingen en formuleren we aandachtspunten.

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD