Risicomanagement

Projecten draaien niet steeds uit zoals ze oorspronkelijk voorzien waren. Er gaat bijvoorbeeld veel meer tijd over de realisatie of de kostprijs swingt de pan uit. Het is noodzakelijk om vooraf met dit risico rekening te houden. Zo zal er tijdig een knipperlicht gaan branden, wanneer het op dit vlak fout dreigt te lopen.

Tractebel evalueert met een reeks methodieken het risico op een gebrekkige realisatie in. Belangrijke aandachtspunten zijn bijvoorbeeld het correct inschatten van procedures of het managen van maatschappelijk protest.

Tractebel begeleidt de initiatiefnemer van grote projecten niet alleen bij het benoemen van deze risico’s, maar ook bij het uitwerken en zelfs het implementeren van oplossingen om dit soort obstakels te vermijden.

 Contact 

vandenboomBram Vandenboom
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Risicomanagement

Risicomanagement plan Openbare Werken Oostende

Tractebel maakte met gebruik van de RISMAN-benadering een overzicht van de potentiële risico’s van het project, van planning tot realisatie. De resultaten werden voorgesteld in een rapport voor het Vlaams...

lees meer

Analyse Vlaams deel van de Seine-Scheldeverbinding

Op vraag van de nv Waterwegen en Zeekanaal onderzocht Tractebel het Vlaamse deel van de verbinding. De voornaamste risico’s werden in kaart gebracht, vanaf de planning tot en met de...

lees meer

Risico’s actualisatie Sigmaplan

In opdracht van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en de nv Waterwegen en Zeekanaal voerde Tractebel een uitgebreide risicoanalyse uit. 

lees meer

Risico’s AX-project onder de loep

Tijdens de inleidende fase van het project was Tractebel verantwoordelijk voor het analyseren van de mogelijke risico’s. Aansluitend namen we ook het risicomanagement ter harte. 

lees meer

Risicoanalyse voor Geïntegreerd Kustveiligheidsplan

Op vraag van de IVA Maritieme Dienstverlening en Kust onderzocht Tractebel de voornaamste risico’s van het GKVP, vanaf de voorbereiding tot en met de uitvoering van het project. 

lees meer

Risicoanalyse missing link N60 Ronse

De N60 is de voornaamste verbindingsweg tussen Gent en het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen. Voorbij de Vlaamse Ardennen loopt de gewestweg door naar Valenciennes. Om het centrum van Ronse...

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD