Bruggen

Tractebel heeft expertise in het ontwerpen van zowel vaste als beweegbare bruggen. We hebben ervaring met voetgangersbruggen, wegbruggen en spoorbruggen.

Door hun impact en locatie zijn bruggen steeds multidisciplinaire en complexe projecten. Tractebel  begeleidt en bestudeert brugprojecten van idee tot realisatie: kostenraming en kosten-batenanalyse, eisenspecificatie, proevenprogramma’s en onderzoek, vormgeving en inpassing in de omgeving, ontwerp van de omliggende infrastructuur en het publieke domein, dimensionering en stabiliteitsberekeningen, sturing en uitrusting van beweegbare bruggen, vergunningstrajecten en begeleiding bij de uitvoering.

Tractebel  heeft alle expertises in huis om complexe bruggen volledig zelf te ontwerpen: we beheersen staal- en betonbouw, wegenontwerp, grond- en rotsmechanica, elektromechanica, landschapsarchitectuur, mobiliteitsanalyse, verkeersveiligheid enz.

Tractebel  gebruikt de principes van Systems engineering om het ontwerpproces te beheersen.

 Contact 

Jan Lecompte
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Referenties Bruggen

Viaduct over de Graaf Engelbertlaan

Eén van de vele kunstwerken die de HSL-Combinatie Brabant Zuid ontwerpt, betreft het nieuw te bouwen viaduct over de Graaf Engelbertlaan, ten behoeve van de HSL.

lees meer

Missing Link AX/A11

De A11 is één van de zes missing links in Vlaanderen. Deze nieuw aan te leggen autosnelweg moet de verkeersaders N31 (Brugge) en de N49 (Westkapelle) met elkaar verbinden.

lees meer

Oosterweelverbinding Antwerpen

De studie betrof het opmaken van een aanbestedingsdossier DBFM, inclusief een gedetailleerd uitgewerkt referentieontwerp.

lees meer

Hoogmolenbrug Antwerpen

  In het kader van de toekomstige verbreding en verdieping van het Albertkanaal dient de huidige Hoogmolenbrug te Schoten afgebroken te worden en vervangen te worden door een nieuwe brug.

lees meer

Sneller naar de luchthaven dankzij Diabolo-traject

Het Diabolo-project is een publiek-private samenwerking (PPS) en richtte zijn pijlen ook op de autosnelwegverbinding tussen de E19 en de luchthaven. Dat resulteerde in een verfraaiing van de E19-afrit en...

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD