• Havens-1.jpg
  • Havens-2.jpg
  • Havens-3.jpg
  • Havens-4.jpg
  • Havens-5.jpg
  • Havens-6.jpg

Havens

Tractebel heeft een lange ervaringshistoriek in het ontwerp van haveninfrastructuur in binnen- en buitenland.

Onze dienstverlening bestrijkt de volledige waardeketen van uw havenproject: haalbaarheidsstudies, masterplan en economische impact studies evenals conceptueel en detailontwerp, technische bijstand tijdens de bouw, owner's engineering, implementatie en supervisie van het volledige project.

Tractebel ontwerpt uw haven- en terminal layout, alsook de noodzakelijke infrastructuur voor de optimale exploitatie, zoals haventoegang en havendammen, kademuren en jetties met inbegrip van afmeervoorzieningen, sluizen voor de toegang tot niet getijdegebonden dokken en kanalen voor de binnenvaart.

Onze specialisten elektromechanica zorgen voor een optimale keuze voor de goederenbehandelingsinstallaties en werken samen met onze experts burgerlijke bouwkunde om u een totaaloplossing aan te bieden.

In al deze activiteiten streven wij naar een duurzame oplossing. Wij zetten alle technische, sociaaleconomische en milieu expertise in die nodigzijn om uw strategie voor duurzame ontwikkeling tot in het detail uit te werken en te implementeren.

 Contact 

groeninckxJan Groeninckx
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Havens

Radartoren oostdam Oostende

Op het uiteinde van de oostelijke dam werd een nieuwe radartoren gebouwd om de scheepvaart beter van dienst te kunnen zijn.

lees meer

Rotterdam - Verbreding van de Amazonehaven - Nieuwe kademuur

Om de ontvangst van grotere containerschepen mogelijk te maken werd de monding van de Amazonehaven (Maasvlakte I haven van Rotterdam) verbreed.

lees meer

Strategische haveninfrastructuurproject (SHIP) Zeebrugge

In het kader van de realisatie van het Strategische Haveninfrastructuurproject (SHIP), waarbij een gedeelte van de bestaande achterhaven van Zeebrugge beter toegankelijk wordt gemaakt,, is ook een nieuwe zeesluis voorzien...

lees meer

Zeebrugge - 2° LNG steiger - uitvoering

Het te kort aan opslagcapaciteit, de verzadiging van de bestaande LNG steiger en de veranderingen op de LNG markt hebben Fluxys doen besluiten de bouw van een nieuwe steiger aan...

lees meer

Zeebrugge - Verdieping CHZ-kade

De renovatie van de kaaimuur CHZ (Container Handling Zeebrugge).

lees meer

Oostende - Kaaimuren Rebo

Het project kadert in de omvorming van het havengebied tussen Voorhaven en Zeewezendok tot de zogenoemde 'Renewable Energy Base Oostende' (REBO).

lees meer

Uitbreiding van de Griekse containerhaven Piraeus

Domos Consulting – Ferron Techniki gaf Tractebel de opdracht om een studie te maken van de kademuren, het platform op de kade waar de containers worden behandeld, het draineersysteem en...

lees meer

Voorontwerp voor steiger

Tractebel werd gevraagd een haalbaarheidsstudie te maken voor een nieuwe aanlegsteiger te Lusail in Qatar.

lees meer

Studies voor een nieuwe energiehaven in Manappad (India)

Indian Gas Limited belastte Tractebel met de studies voor de ontwikkeling van de nieuwe energiehaven. In een eerste fase stelden we het masterplan op, dat als basis diende voor de...

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD