• ITS-1.jpg
  • ITS-2.jpg
  • ITS-3.jpg

Intelligente Transport Systemen

Ons verplaatsingsgedrag evolueert voortdurend. De beschikbare data over ons verplaatsingsgedrag, neemt met rasse schreden toe. Met WiFi, Bluetooth, beeldherkenning, radar of SMS kunnen we via video-, tel-, tijdmeting- en traffic management systemen, informatie over ons verplaatsingsgedrag verzamelen. Voortdurend schept dit nieuwe mogelijkheden om onze mobiliteit efficiënter en veiliger te organiseren.

De uitdaging is om al deze informatie te integreren in een Intelligent Transport System (ITS) om steeds nieuwe applicaties en diensten te ontwikkelen. Vandaag staan aan het begin van deze evolutie.

Tractebel is een van de beperkt aantal gespecialiseerde bedrijven dat beschikt over de knowhow om zo’n intelligent mobiliteitssysteem te ontwikkelen. Eerst identificeren en verzamelen we alle beschikbare systemen en gegevens. Vervolgens bepalen we Key Performance Indicators (KPI). Die stellen ons in staat om reiscondities te evalueren, zoals files, ongevallen of wegenwerken. Deze vormen op hun beurt de basis om ons verplaatsingsgedrag en de impact ervan te analyseren. Zo kunnen we overheden, vervoersmaatschappijen en private partners betrouwbare input leveren voor hun besluitvormingsproces, en bij het efficiënt inzetten van hun middelen.

Welkom in onze wereld waar de mobiliteit van de toekomst nu al werkelijkheid is.

 Contact 

vandenboomBram Vandenboom
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Intelligente Transport Systemen

EasyWay

Tractebel is sinds 1996 consulent voor de drie gewesten (Vlaanderen, Wallonië en Brussel) bij de coördinatie van hun participatie met de EasyWay- en CENTRICO-projecten

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD