Luchthavens

Luchthavens zijn uiterst complexe en veeleisende infrastructuurprojecten. Hoge eisen worden gesteld aan de planning, het ontwerp en de uitvoering van luchthavens. Bovendien worden luchthavens geconfronteerd met steeds strengere eisen vanuit hun omgeving. Tractebel heeft een zeer ruime ervaring in het plannen, ontwerpen en uitvoeren van de luchthavenprojecten. Met onze uitgebreide kennis van de functionele en operationele aspecten van luchthavens kunnen we luchthaveneigenaars, exploitanten en overheden bijstaan met een ruime waaier aan diensten.

Tractebel verzorgt de opmaak van masterplannen voor de toekomstige ontwikkeling van luchthaventerreinen en zorgt voor een adequate procesbegeleiding. We hebben bij de ontwikkeling van luchthavens bijzondere aandacht voor de multimodale ontsluiting van zowel passagiers- als vrachtterminals. We staan in voor het volledige ontwerp en de engineering van luchthavens, zowel wat betreft de verhardingen, de gebouwen als de nutsvoorzieningen. Tijdens de uitvoering zorgen we voor het projectmanagement en houden daarbij rekening met de specifieke context waarin wordt gewerkt. We geven advies over het beheer en ontwikkelen beheersystemen op maat.

Tractebel heeft ruime ervaring in het evalueren van de milieu-impact van luchthavens. We beschikken over een ruim modellenarsenaal om onder meer de mobiliteits- en geluidsimpact van luchthavens- en luchthavenexploitatie in beeld te brengen en te evalueren.

Overheden kunnen bij ons terecht voor studies rond het luchthavenbeleid, waarbij zowel de economische, sociale als milieuaspecten aan bod komen.

 Contact 

vandenboomBram Vandenboom
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Luchthavens

Error: No articles to display

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD