rail transport general slider 01

Rail Transport

Tractebel kan bogen op een eeuw ervaring in engineering voor spoorvervoer, en heeft in gespecialiseerde teams alle competenties gebundeld om de oplossing te ontwikkelen die het beste past bij de behoeften van zijn klanten (overheden of privé).

Onze multidisciplinaire ervaring creëert een aanzienlijke meerwaarde door een geïntegreerde aanpak van de verschillende stappen in een project.

  • Strategische studies: verkeersprognoses, technische en economische haalbaarheid, richtplannen, capaciteitsstudies …
  • Technische studies en bouwdirectie in de verschillende betrokken competentiedomeinen, met meer bepaald bijzondere aandacht voor energie-efficiëntie,
  • Bijstand aan de bouwheren voor de follow-up van hun projecten,
  • Bijstand bij de exploitatie.

De activiteitensectoren van Tractebel dekken de spoorinfrastructuren voor het vervoer van reizigers en van vracht, via klassieke of hogesnelheidslijnen, evenals de stedelijke vervoersinfrastructuren.

 Contact 

vancelstErik Van Celst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Rail Transport

BRABANTNET (2014 – 2020): 3 tramlijnen in het Brusselse

Voor de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn maken we de studies en de bestekken nodig voor het opstellen van een DBFM-contract voor 3 prioritaire tramlijnen in en rond Brussel.

lees meer

Tractie net Antwerpen (2011-2021)

In de toekomst zullen meer en andere types van tramvoertuigen worden ingezet in Antwerpen.

lees meer

Tractie net Gent (2002-2012)

Het tramnetwerk van Gent (35 km dubbelspoor) was niet geschikt voor het inzetten van de nieuwe Hermelijn-tramvoertuigen.

lees meer

Stelplaats Wissenhage

De Lijn laat in Wissenhage (Gent) een nieuwe tram- en busstelplaats bouwen. De studie van dit totaalproject nam Tractebel voor zijn rekening, samen met studiegroep Bontinck, die instond voor het...

lees meer

Nieuwe hogesnelheidslijn tussen Parijs en Straatsburg (Frankrijk)

De nieuwe treinverbinding tussen Parijs en Straatsburg loopt over een traject van 405 km en is geïntegreerd in het Europese hogesnelheidstreinnetwerk. Het project maakt gebruik van de modernste technologieën op...

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD