Tunnels

Tractebel heeft ervaring in het ontwerpen van spoor- en wegtunnels, zowel in rots als in slappe of korrelige gronden. We beschikken over expertise inzake afgezonken, geboorde of in bouwput gerealiseerde tunnels.

Door hun complexiteit zijn tunnels steeds multidisciplinair. Tractebel begeleidt en bestudeert tunnel projecten van idee tot realisatie: kostenraming en kosten-batenanalyse, opmaak van specificaties, milieuimpact, proevenprogramma’s en onderzoek, risicoanalyses, brandveiligheidsstudies, interventieplannen, ontwerp van de omliggende infrastructuur en het publieke domein, dimensionering en stabiliteitsberekeningen, verkeerssturing en elektromagnetische uitrusting, vergunningstrajecten en begeleiding bij de uitvoering.

Tractebel heeft alle expertises om tunnels volledig “in huis” te ontwerpen: we beheersen betonbouw, wegenontwerp, hydrodynamica en hudrogeologie, geologie, grond- en rotsmechanica, brandveiligheid, elektromechanica, landschapsarchitectuur, mobiliteitsanalyse, verkeersveiligheid enz.

Tractebel gebruikt de principes van Systems engineering om het ontwerpproces te beheersen.

 Contact 

vancelstErik Van Celst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Tunnels

Liefkenshoek spoortunnel Antwerpen

Tractebel adviseert het aannemersconsortium dat instaat voor het detailontwerp, de financiering, de bouw en het onderhoud van de Liefkenshoekspoortunnel.

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD