Waterwegen en Binnenvaart

Waterwegen vormen een essentieel onderdeel van elk duurzaam transportsysteem. Meestal hebben ze ook een belangrijke ecologische functie en spelen ze een rol in de bescherming tegen overstromingen.

Wij leveren ecologisch verantwoorde oplossingen voor transport over water en bescherming tegen overstromingen, zoals:

  • de bepaling van de vereiste werken ter verbetering van de bevaarbaarheid van rivieren

  • de beperking van onderhoudsbehoeften
  • de aanleg van gecontroleerde overstromingsgebieden
  • de bescherming van ecologisch waardevolle zones in kwetsbare gebieden.


    Tractebel voert haalbaarheidsstudies uit voor de verbetering van de bevaarbaarheid van binnenwateren. Wij stellen oplossingen voor om de knelpunten weg te werken door middel van infrastructuuringrepen, navigatie hulpmiddelen (ENC, AIS) en RIS (River Information Services).

    Tractebel ontwerpt de infrastructuur die nodig is voor een optimale werking van de waterwegen: sluizen en stuwen, dijken en oeverbekledingen. We verzorgen ook het ontwerp van haveninfrastructuur zoals kaaimuren en aanlegsteigers.

    Onze specialisten elektromechanica zorgen voor een optimale keuze voor de goederenbehandelingsinstallaties en werken samen met onze experts burgerlijke bouwkunde om u een totaaloplossing aan te bieden. Zij selecteren het optimale ontwerp en de meest geschikte elektromechanische uitrusting voor sluizen en hoogwaterkeringen, en combineren deze installaties waar mogelijk met waterkrachtcentrales voor duurzame energie.

 

 Contact 

groeninckxJan Groeninckx
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Waterwegen en Binnenvaart

Nieuwe sluis van Ivoz Ramet

De nieuwe sluis van Ivoz Ramet op de Maas in Luik past in het kader van de ontwikkeling van het trans-Europese waterwegennet.

lees meer

Verbreding van Leiedoortocht

Het project ‘Leiewerken – Doortocht Kortrijk’ beoogt een verbreding en verdieping van de Leie, een verhoging van de bruggen en drie grote bochtafsnijdingen. Tractebel stapt mee in dit project.

lees meer

Betere bevaarbaarheid van de Donau (Roemenië)

Tractebel bestudeerde de mogelijkheden om de Donau beter bevaarbaar te maken. Dat is nodig om aan de nationale en internationale transportvereisten van Roemenië te voldoen.

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD