• wegenstedelijkeruimtes1.jpg
  • wegenstedelijkeruimtes2.jpg
  • wegenstedelijkeruimtes3.jpg
  • wegenstedelijkeruimtes4.jpg
  • wegenstedelijkeruimtes5.jpg
  • wegenstedelijkeruimtes6.jpg
  • wegenstedelijkeruimtes7.jpg
  • wegenstedelijkeruimtes8.jpg

Wegen & Stedelijke Ruimtes

Binnen verschillende weginfrastructuurprojecten is de nood aan een nieuwe, sterk geïntegreerde aanpak met een belangrijke focus op (maatschappelijke) haalbaarheid en landschappelijke integratie duidelijk voelbaar. Een team van ingenieurs, stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, ecologen en landschapsarchitecten heeft zich binnen Tractebel gespecialiseerd in het weginfrastructuurontwerp als technische, ruimtelijke en landschappelijke opgave. Tractebel is een ambitieuze partner die vanuit de verschillende – vaak tegengestelde – belangen van actoren streeft naar één samenhangend, geïntegreerd en duurzaam weginfrastructuurontwerp.

Als ontwerpteam geloven we in het integraalproject als kwalitatieve maatstaf. Op basis van een integrale benadering zoekt Tractebel actief naar de verkeerskundige, landschappelijke en stedenbouwkundige meerwaarden van de ingreep. Zo bekomen we een maximale ruimtelijke integratie, rekening houdend met de verkeerskundige randvoorwaarden.

Naast een hoogwaardige technische uitwerking van het project zijn ook de procedures en vergunningen, het maatschappelijk draagvlak en een transparante processtructuur kritische factoren om te komen tot een vlotte realisatie. Tractebel heeft voor deze kritische succesfactoren de expertise in huis om uw projecten te ontwerpen en te begeleiden. Of het nu gaat om lokale wegen, pleinen, missing links, of complexe verkeerswisselaars wij stellen voor elk project op maat een geïntegreerd team samen. Bij al deze projecten beschouwt Tractebel Life Cyclecost Analysis en Risicomanagement niet als holle begrippen, maar integreert ze in elk project.

Vanuit een systems engineering benadering faciliteren wij het ganse projectverloop en leveren bijstand om het project binnen het afgesproken kader (technisch, economisch, timing, sociale context,…)  te realiseren. Daarbij maken wij gebruik van de meest recente technieken en softwareapplicaties, zowel voor het ontwerp als de technische uitwerking.

 Contact 

vancelstErik Van Celst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Wegen & Stedelijke Ruimtes

Fietsparadijs in Zoutleeuw

Het stadsbestuur van Zoutleeuw klopt bij Tractebel aan voor de aanleg en vernieuwing van diverse fietspaden. Het project werd vanuit verkeerstechnisch oogpunt opgevat.

lees meer

Nieuw rioleringsstelsel, veiligere verkeerssituatie

De stad Hasselt besliste om samen met de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel in de Luikersteenweg meteen de bovenliggende verkeerssituatie onder handen te nemen.

lees meer

Leiedoortocht in Wervik

Het Europese Seine-Scheldeproject beoogt een trans-Europees netwerk voor transport over water. Daarin kadert ook de herinrichting van de Leiedoortocht.

lees meer

Ring rond Antwerpen

In opdracht van AWV Antwerpen bestudeerde Tractebel de infrastructuur van de R1 in aanloop van een structureel onderhoud. Dit gigantische renovatieproject kende tal van technische en socio-economische implicaties, waarbij het...

lees meer

Verkeersknooppunt ‘de Sterre’, Gent

Omdat het verkeersknooppunt tussen de N60 Oudenaardsesteenweg-Krijgslaan, N43 Kortrijksesteenweg-Voskenslaan en de N414 Kortrijksesteenweg in Gent onoverzichtelijk is, zorgt Tractebel voor een grondige herinrichting.

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD