Afval

De tijdelijke opslag van huishoudelijk en industrieel afval maar ook de definitieve berging van nucleair afval vragen bijzondere maatregelen om mens en milieu te beschermen.

De begeleiding van onze klanten heeft diverse aspecten en omvat alle fasen van de projecten, inclusief hulp bij het verkrijgen van de vergunningen en de omgang met lokale spelers en overheden.De fase die aan de sitekeuze voorafgaat, behelst het onderzoek en de selectie van een opslagsite en doet een beroep op alle technieken van de geo-engineering.Bij de eigenlijke opslag gaat de aandacht uit naar het geheel van de nodige barrières tussen het opgeslagen product en het milieu. Voor opslag op geologische dieptes worden de meest geavanceerde ondergrondse technieken toegepast.

Projecten voor de opslag van nucleair afval vragen de ontwikkeling van structuren waarvan de levensduur 100 tot 300 jaar bedraagt. Deze projecten doen een beroep op de recentste ontwikkelingen op het domein van veroudering van betonstructuren. Hierbij worden complexe 3D-modellen ingeschakeld voor de berekening van seismische belastingen.

 Contact 

Jan Lecompte
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Referenties Afval

Uitbreiding stortplaats Lewarde (Frankrijk)

De stortplaats in het Franse Lewarde is al meer dan een kwarteeuw in gebruik. Tractebel verzorgde de technische en infrastructuurstudies voor de uitbreiding van de site.

lees meer

Centrum voor technische ingraving (CTI) met mangaangesteente

In 2010 startte Tractebel met de haalbaarheidsstudie voor de uitbreiding van een bestaand CTI voor exploitatiegesteente dat ontstaat bij de productie van mangaan. Opdrachtgever Erachem-Comilog uit Tertre (Bergen) plant bij...

lees meer

Selectie van een site voor verwerking radioactief afval

In Saoedi-Arabië werd Tractebel ingezet als expert bij het selectieproces van een site voor de verwerking van radioactief afval. Het project startte met de aanduiding van negentien potentiële gebieden van...

lees meer

Internationale omgevingsanalyse duurzaam materialenbeleid

In het kader van een nieuw strategisch plan voor een duurzaam materialenbeleid voerde Tractebel voor de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) een internationale omgevingsanalyse uit.

lees meer

Bergingsplaats laagradioactief afval

In 2006 bestemde de regering de site van Dessel tot opslagplaats voor kortlevend en laagradioactief afval. Voor dit project verzorgde NIRAS de globale studie en werkzaamheden, Tractebel schreef het technische...

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD