Klimaatverandering

De klimaatverandering die plaats vindt zorgt voor steeds grotere uitdagingen. Samen met haar opdrachtgevers gaat Tractebel deze uitdaging aan. Wij helpen bij hen de inventarisatie van broeikasgasemissies van industriële en ruimtelijke activiteiten, en geven advies voor het reduceren van die emissies. Hernieuwbare energie, efficiënte mobiliteit en energie-efficiënte gebouwen zijn sleutelelementen om dit te bereiken. Wij bedenken en ontwerpen oplossingen en berekenen hun impact.

Tractebel helpt bij het bereiken van de Kyoto-doelstellingen. Wij hebben ervaring in het begeleiden van projecten in het kader van het Clean Development Mechanism; we identificeren de mogelijkheden,  hebben oog voor kosten en baten en helpen u bij de certificering van deze projecten.

Tractebel helpt de gevolgen van klimaatverandering in kaart te brengen en te milderen. Aan de hand van modellen ramen wij de effecten van klimaatverandering op onder meer overstromingsrisico’s. Wij ontwerpen oplossingen om ons aan te passen aan klimaatverandering: duurzame steden, duurzaam waterbeheer, beheer van groen en biodiversiteit. Wij ontwerpen infrastructuur met klimaatresiliëntie in het achterhoofd.

Tractebel helpt overheden op alle niveaus bij het ontwikkelen van beleid gericht op  het helpen beperken van klimaatverandering. Wij ondersteunen het aanpassingsbeleid, van het ontwikkelen van visies tot het uitwerken van gedetailleerde maatregelen en strategieën. 

 Contact 

coudereKoen Couderé
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD