Kunstmatige Eilanden

Met meer dan 30 jaar ervaring in waterbouw beschikt Tractebel over de expertise die voor de realisatie van kunstmatige eilanden vereist is. Voortbouwend op zijn internationale, onafhankelijke en multidisciplinaire expertise kiest Tractebel voor een geïntegreerde projectaanpak. Alle aspecten die in de verschillende fasen van de bouw van deze eilanden een rol spelen, juridische, technische, contractuele, kwaliteitszorg, HS&E, certificering, milieuaangelegenheden, enz., zijn erin vervat, ongeacht de fase van het project (uitvoerbaarheidstudie, conceptueel ontwerp, FEED, detailontwerp, aanbesteding, enz.).

Tractebel heeft reeds studies voor kunstmatige eilanden uitgevoerd in het kader van baggerwerken en landwinning, kustbescherming, erosiebescherming, transport- en nautische studies, havenontwerpen, hydrodynamische en morfologische modelvorming, geotechnische aspecten, QHS&E engineering, risico-, contract- en interfacebeheer, bouwplaatstoezicht en follow-up van maritieme en kabelinstallatiewerken en tal van andere activiteiten. De onderneming steunt op een deskundig ingenieursteam dat op een grondige theoretische kennis en ruime praktische ervaring kan bogen.

De voorbije jaren heeft Tractebel verscheidene in-house tools, methodes en modellen ontwikkeld die hun waarde reeds bewezen hebben bij de uitvoering van specifieke engineeringprojecten met bijzondere uitdagingen. Voor elk project onderzoeken we welke de meest geschikte tools zijn, bijv. de digitale simulatie van kusterosie/-accretie, golfvoortplanting, modellering van extreme golven, enz. Wanneer dit noodzakelijk is of kostenbesparend wordt geacht, kan Tractebel de klant ook bijstaan door hem onafhankelijk deskundig advies te verlenen bij het selecteren van laboratoria en proevenprogramma’s voor de uitvoering van proeven met fysieke 2D en 3D-modellen.

Tractebel beschikt over een brede en onafhankelijke basis voor het opstellen en uitwerken van realistische opmetingen en kostenramingen voor de vereiste werken. Een van onze belangrijkste activiteiten is de raming van de kosten verbonden aan bagger-, offshore- en maritieme werken.

Twee van onze kernreferenties zijn de recente studies die we hebben uitgevoerd voor Elia Asset n.v.: de Engineering Office services verleend aan Elia voor de ontwikkeling van het Belgian Offshore Grid en de Owner’s Engineering services voor de bouw van een kunstmatig eiland in de Noordzee, waarbij verscheidene van de voornoemde aspecten bijzonder belangrijk bleken.

 Contact 

groeninckxJan Groeninckx
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Kunstmatige Eilanden

Kunstmatig schiereiland, Taiwan

FPG rekende op de geologische, hydrogeologische en geotechnische expertise van Tractebel.

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD