sewerage drainage systems general slider 01

Riolering

Bij de uitwerking van elk project is het noodzakelijk om aandacht te hebben voor een integraal waterbeheer. Tractebel begeleidt zijn klanten bij alle aspecten die daarbij aan bod komen: van het inventariseren van bestaande afwateringsstelsels tot het modelleren van nieuwe stelsels. Met de meest recente software simuleren we de impact van de afwatering van afval- en regenwater op het projectgebied. Op basis van de resultaten stellen we vervolgens adequate bijsturingen voor en leggen we een concept vast.

Daarna kunnen we ook instaan voor het volledige technische ontwerp van de afwateringsstelsels, met inbegrip van pompstations of open of gesloten bufferbekkens. Met behulp van een geïntegreerd 3D-ontwerp visualiseren we knelpunten met andere ondergrondse constructies of nutsleidingen, zowel tijdens het ontwerp als tijdens de uitvoering van de werken.

Tractebel ontwerpt ook grote en kleinere rioolwaterzuiveringsinstallaties. Zo bouwen we mee aan de maatschappelijke doelstelling om terug proper water door onze waterlopen te laten stromen. Ook voor het optimaal beheer van bestaande afwateringsstelsels verlenen we het broodnodige advies.  Onze toegevoegde waarde ligt zowel op het vlak van de inventarisatie van gebreken, het bepalen van het prioriteitenprogramma, als het kiezen van de juiste herstellingsmethodes.

 

 Contact 

vancelstErik Van Celst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Referenties Riolering

Riolerings- en wegenwerken in Beervelde

In Beervelde begeleidde Tractebel de aanleg van een nieuwe collector met gescheiden rioleringsstelsel. Het project omvatte tevens de renovatie van een bestaand pompstation en de constructie van een nieuwe persleiding.

lees meer

Zuivering rioolwater Namen

In Namen werd het afval- en regenwater via het stedelijk rioleringsnet rechtstreeks in de Maas of Samber geloosd. Om dit water te onderscheppen, schakelde de stad Tractebel in.

lees meer

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD